INFOrmatie

Gezond eten en een gezond gewicht

Eten en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eten is weten! De rol van voeding bij gezondheid en ziekte wordt steeds meer erkend. Het is dan ook des te belangrijker dat we gezond en volwaardig eten. Maar hoe weet je nou wat goed voor je is. Het aanbod in de supermarkt blijft toenemen en veelal met kreten die bepaalde eigenschappen van het product promoten.  Mijn interesse in eten is hierdoor mede aangewakkerd en mijn verpleegkundige achtergrond is hierbij een waardevolle aanvulling.

Ik sta verder achter het idee dat mensen weer terug moeten naar echt eten, daarom ben ik als gewichtsconsulent aangesloten bij PuurGezond. Kiezen voor pure, onbewerkte producten! Je bewust zijn wat je eet en bewust leven met aandacht voor lichaam, geest en omgeving.

PuurGezond

Omschakelen naar een natuurlijk eetpatroon dat puur gezond is. In het 8-wekenplan verander je stap voor stap je eetgewoonten. Elke week leg je de focus op een ander aspect van je voeding en leefwijze. Binnen 8 weken eet je gezonder, lekkerder en puurder.

 

Wie ben ik/Introductie

Ik ben Anja Fransen, gediplomeerd gewichtsconsulent en aangesloten bij de beroepsvereniging BGN*. Naast de vakopleiding ben ik ook in het bezit van de specialisaties Kind en Voeding en Sport en Voeding.

Ik adviseer, begeleid en motiveer gezonde volwassenen en kinderen met gewichtsproblemen (over- en ondergewicht) of voedingsvragen. Voor (éénmalige) voedingsadviezen en/of een weegconsult, middels de lichaamscompositiemeter, kan jij ook bij mij terecht. Met de lichaamscompositiemeter kan het gewicht, lichaamsvet, visceraal vet (buikvet), BMI en skeletspiermassa berekend worden. Tevens kan de dagelijkse energiebehoefte bepaalt worden.

Op zoek naar een (blijvend) gezond(er) gewicht……! Daar wil ik je graag bij helpen. Leren je eigen keuzes te maken, wat bij jou past. Wees je bewust wat je eet. Kennis is hierbij onder andere een belangrijke stap om te komen tot een gedragsverandering.

Belangstellenden kunnen gebruik maken van een gratis, vrijblijvend informatiegesprek!

 

* Veel zorgverzekeraars bieden een (gedeeltelijke) vergoeding voor de begeleiding. 

 

 

Het lezen van etiketten zal je veel leren!

Gezonde voeding draait om meer dan alleen het aantal calorieen!

Puur eten!

Gevarieerd!

Niet te veel!